חגים ומועדי השנה

מתי עושים תיקון ליל שבועות בחו"ל?

  • כ"ג אייר התשע"ט

שאלה

שלום, אני מונצואלה יש לי שאלה.
האם גם נשים אמורות להישאר ערות כל הלילה לתיקון ליל שבועות.
ואם לא האם הן יכולות לקרוא תהלים במהלך הלילה.
אודה לך במידה וניתן באפשרותך לענות לי.
ברכות וישועות. איחולי.

תשובה

שלום לך שמואל מונצואלה,

1. נשים אינן צריכות להיות ערות בליל שבועות כדי לומר את התיקון (חזון עובדיה יום טוב עמוד שי בשם שו"ת רב פעלים חלק א' בחלק סוד ישרים סימן ט).

2. יכולות לקרוא תהלים - אפילו לשיטת הקבלה שראוי להימנע מקריאת תהלים מצאת הכוכבים עד חצות הלילה - כי עניין זה אינו שייך בליל שבת ויום טוב (ראה שו"ת יביע אומר חלק ו' חלק אורח חיים סימן ל).

3. גם בחוץ לארץ תיקון ליל שבועות הוא בליל יום טוב ראשון של שבועות, ובליל שני של שבועות ילמד התנ"ך המסודר בליל ראשון, ואחר כך יוכל ללכת לישון. ואם יוכל ללמוד גם תרי"ג מצוות ואדרא רבא ולהיות נעור כל הלילה - אשריו ואשרי חלקו! (בן איש חי שנה א' במדבר אות ז).

בברכת חג שמח,

הלל מאירס