חטא נדה בשוגג

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב זמיר כהן, לפני כשנה הזמנתי אותך להרצאה במושב ..... ברוך השם אני משתדל להתחזק, לפני כמה זמן חטאתי עם אישה נידה אך ללא ידעתנו כי איך שזה ניגמר היא ואני גילנו זאת מאז אני לא מצליח לצאת מהבושה ומהרגשה הרעה הזאת. הבחורה זאת אשה שאני עומד להיתחתן איתה בעוד מיספר חודשים מה אני אמור לעשות בכדי לכפר על זה והבחורה לא מבינה את המשמעות כמוני כי אני מגיע מבית דתי והיא ההפך הגמור. איך אני גורם לה להיתחזק ולהבין בלי שהיא תיכעס עלי. תודה ......

תשובה

שלום וברכה

אני מניח שקיימת יחסים עם הבחורה, וגילית בסוף שהיא בווסת ולכן אתה כל כך מתבייש ומצטער. אכן, הבושה מאוד במקום, כך אמרו חז"ל ברכות (יב ב) אָמַר רַבָּה בַּר חִינְנָא סָבָא מִשְּׁמֵיהּ דְּרַב, כָּל הָעוֹשֶׂה דְּבַר עֲבֵרָה, וּמִתְבַּיֵשׁ בָּהּ, מוֹחֲלִין לוֹ עַל כָּל עֲוֹנוֹתָיו, שֶׁנֶּאֱמַר, (יחזקאל טז) "לְמַעַן תִּזְכְּרִי וָבֹשְׁתְּ, וְלֹא יִהְיֶה לָּךְ עוֹד פִּתְחוֹן פֶּה מִפְּנֵי כְּלִמָּתֵךְ, בְּכַפְּרִי לָךְ לְכָל אֲשֶׁר עָשִׂית נְאֻם ה` אֱלֹהִים".

אבל יש לך טעות יסודית, אין שום הבדל אם היא היתה אז בנידה או לא, אשה שראתה פעם אחת בחיים דם היא נשארת טמאה כנידה כל הזמן עד שהיא תטבול במקוה כשירה כדת וכדין, ואין הבדל אם היא נמצאת בווסת או לא, כך שבכל מצב כל הרווקות שאינן טובלות לטומאתם הן כל הזמן אסורות באיסור החמור של נידה בעונש כרת ה` ישמור.

וכמובן שמי שנכשל בזה, ורוצה שיתכפר לו ראשית כל הוא צריך לקבל על עצמו שלא ישנה בחטא זה לעולם גם במצב של נסיון קשה, ואם תקבל על עצמך מהיום והלאה שמירת טהרת המשפחה כמו שצריך וכמו שתלמד את ההלכות בדיוק מה ואיך, הרי ברור שתזכה לכפרה ותוכל לצאת מהרגשת הבושה המלווה אותך. בהצלחה - מנשה ישראל