האם `דם` נחשב לבשרי?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אם אדם בירך ושתה פטל ולאחר מכן גילה שזה דם האם מותר לאכול ולשתות לאחר מכן חלב ואם אדם זה נחשב בשרי. נוסף לכך אם אותו אדם בירך ועוד לא שתה סיים את הברכה ובא לשתות ואמרו לו לא לשתות כי זה דם האם הברכה לבטלה מה עושים נודע לך אם נקבל תשובה במהרה תודה רבה והמשך הצלחה

תשובה

שלום וברכה

בגמרא מסכת חולין מבואר שדם אינו בשרי, אבל ברמב"ם מבואר שהכוונה רק שאינו לוקה עם אוכל דם בחלב, אבל איסור ישנו [מלבד עצם האיסור של דם]. אם בירך ונודע לו שהדבר שבירך עליו הוא דם, אזי אם יש מים לפניו ישתה מיד ולא תצא הברכה לבטלה, אבל אם אין מים לפניו יגיד על הברכה שיצאה לבטלה `ברוך שם כבוד מלכותו לעולם ועד`. אבל כמובן שלא יטעם מהדם האסור מן התורה באיסור חמור של כרת, ה` ישמור.

בהצלחה - מנשה ישראל