שאל את הרב - כללי

איך זכתה קמחית לראות שבעה בנים כהנים גדולים?

  • ד' אייר התש"פ

שאלה

מה הפירוש שקמחית בשכר שהקפידה על כיסוי ראש זכתה ששמונת בניה שמשו בכהונה גדולה? הרי זה אומר שא' מהשניים - או שכולם נפטרו בחייה או שגם אם לא נפטרו לכל הפחות נפסלו מטעם זה או אחר! שכן הרי אין שום סיבה אחרת שכהן גדול ימונה תחת קודמו ללא זה! תודה רבה על התשובה

תשובה

שלום רב,

ראשית, תיקון קטן - היו לקמחית שבעה בנים ולא שמונה, וכדברי הגמרא במסכת יומא (דף מז עמוד א) שבעה בנים היו לה לקמחית וכולן שמשו בכהונה גדולה. אמרו לה חכמים: מה עשית שזכית לכך, אמרה להם: מימי לא ראו קורות ביתי קלעי שערי. אמרו לה: הרבה עשו כן ולא הועילו.

ולשאלה עצמה - כתבו התוספות ישנים שם, שהיה מדובר כגון שאירע פסול באחד מהן, ולא היה אז אותו ששימש ראשון במקום כהן גדול, שהרי פשוט שלא קברתם בחייה, מזה שנחשב לה לשבח. וכן ראה בתוספות הרא"ש שם.

בברכה,

הלל מאירס