האם יש קשר בין פרשת השבוע להפטרה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

האם יש קשר בתוכן ההפטרה שקוראים בשבת לתוכן הפרשה בתורה, או שהחלוקה היא אקראית

תשובה

שלום וברכה

אכן יש קשר אם כי לא מש בולט, למשל השבוע קראנו בתורה על פטירת יעקב, וצוואתו ליוסף, ובהפטרה קראנו על פטירת דוד, וצואתו לשלמה. כל קריאת ההפטרה נתקנה עקב הגזירה שלא יכלו לקרוא בתורה, וכדי שלא תישכח הפרשה, התקינו שיקראו מענין הפרשה בנביא. ישנם מקרים שלהפטרה אין קשר לפרשה כגון בשבת שחל בערב חודש.

בברכה - בנימין שמואלי