מותר לעזור לגוי בעת מצוקה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

האם רב עובר ברחוב רואה אדם מבוגר גוי נופל ברחוב האם יעזור לו האם אסור לתת צדקה לגוי ואולי דבוקה בו נשמה של יהודי

תשובה

שלום וברכה

אין שום קשר איזה נשמה יש לגוי, ההלכה מורה בפירוש כי צריך להגיש עזרה לגוי כמו ליהודי, וחובה אנושית זו כוללת את כל בני המין האנושי. גם לבעלי חיים מצווים לעזור ולסלק מהם קשיים שהם מצטערים בהם, ולכמה שיטות זוהי אף מצוות עשה מן התורה. מותר לתת צדקה לגוי עני.

גדולי התנאים היו מקדימים לאחל שלום גם לגוי בשוק, זוהי תפארת לאדם המתנהג כך, ואשריו שהוא מקדש שם שמים. בהצלחה - מנשה ישראל