שאל את הרב - כללי

מה יהיה כשהמשיח יגיע?

  • ט"ז אדר התש"פ

שאלה

מה יהיה כשהמשיח יגיע?
מה צריך לעשות בשביל להתחזק בימים אלו, במה עדיף להתחיל.

תודה רבה מראש

תשובה

שלום רב,

1. כתב הרמב"ם (הלכות מלכים פרק יב הלכה א) אל יעלה על הלב שבימות המשיח יבטל דבר ממנהגו של עולם או יהיה שם חידוש במעשה בראשית אלא עולם כמנהגו נוהג וכו'.

ושם (הלכה ב) אמרו חכמים אין בין העולם הזה לימות המשיח אלא שיעבוד מלכיות בלבד וכו'.

ושם (הלכה ד) לא נתאוו החכמים והנביאים ימות המשיח לא כדי שישלטו על כל העולם ולא כדי שירדו בעכו"ם ולא כדי שינשאו אותם העמים ולא כדי לאכול ולשתות ולשמוח אלא כדי שיהיו פנויין בתורה וחכמתה ולא יהיה להם נוגש ומבטל כדי שיזכו לחיי העולם הבא.

ושם (הלכה ה) ובאותו הזמן לא יהיה שם לא רעב ולא מלחמה ולא קנאה ותחרות שהטובה תהיה מושפעת הרבה וכל המעדנים מצויין כעפר ולא יהיה עסק כל העולם אלא לדעת את ה' בלבד ולפיכך יהיו ישראל חכמים גדולים ויודעים דברים הסתומים וישיגו דעת בוראם כפי כח האדם שנאמר כי מלאה הארץ דעה את ה' כמים לים מכסים.

2. הרב גרשון אדלשטיין והרב חיים קניבסקי שליט"א הורו במכתבם שודאי ראוי להתחזק בלימוד התורה, להיזהר מלשון הרע ורכילות, להתחזק במידת הענווה ולדון לכף זכות.

מצ"ב קישור למכתב קודשם https://www.hidabroot.org/article/1136022

בהצלחה רבה,

הלל מאירס