עבודה עם חברה חילונית

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לצוות הידברות שלום! יש לי נושא שמאוד מציק לי ואשמח אם תעזרו לי ... אני התחלתי לעבוד במקום עבודה ונורא קשה לי לעבוד שם כי זה מקום עם סביבה חילונית ואני מרגישה שאני פשוט לא מסוגלת להיות שם .. חשוב לציין שאני בעלת תשובה כבר שנה ואני ממש מקפידה לא לדבר עם גברים ולא להתערבב עם דברים שאסורים לי.. איני יודעת מה לעשות אני מרגישה שאני פשוט בשתי עולמות .. מה עושים במצב כזה האם אני צריכה לא לעבוד חשוב לציין שהורי לא ממש דתיים והם גם יהו מודאגים אם אני אפסיק לעבוד שם ואיני רוצה שהם יהיו מודאגים בגללי אני בסה"כ וצה להראות להם שהחזרה בתשובה שלי זה דבר טוב ...

תשובה

שלום וברכה

חנוכה שמח התרכזי בעבודתך, ואל תיצרי קשרי חבירות ללא צורך. אין בעיה לעבוד במקום שיש שם חילוניים, להיפך אם תקפידי על כל גדרי הצניעות, את מקדשת את שם שמיים.

אם יש שם אנשים מופקרים זה כבר עניין אחר, ואין להשאר שם. בהצלחה רבה - חיזקי ואמצי- ועלי מעלה מעלה בדרכי ה` -בנימין שמואלי