האם יש כאלו שאין להם חלק לעולם הבא?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום הרב זמיר כהן היקר, רציתי לשאול ,ראיתי ברמב"ם בהלכות תשובה שמונה דברים שמי שעושה אותם אין לו חלק לעולם הבא ,ח"ו, ואילו שמעתי ואומרים בשם האר"י זכרונו לברכה שלא ידח ממנו נדח מה הישוב בין הדברים אשמח לקבל תשובה ,אברהם, תודה הרב זמיר על השיעורים וההדרכות הנפלאות

תשובה

שלום וברכה

יתכן שחלק מנשמה תלך לאיבוד, ולא יהיה לה חלק לעול הבא, ולא ידח ממנו נידח היינו שלא כל הנשמה תלך לאיבוד.

ביאור הענין בשניים

א. מבואר בערבי נחל עפ"י האור החים הקדוש שאין לו חלק הכוונה היא אין לניצוץ של היום ההוא חלק לעולם הבא, אך לא כל נפשו מאבדת ב. מבואר באור החים הקדוש שנשמתו של האדם לעולם אינה נפגמת, ורק נפשו נפגמת, כך שנשמות בני ישראל כולם אינם נידחות.

בברכה - בנימין שמואלי