בדיקת הפסק טהרה ומוך דחוק

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

ברצוני לשאול סיימתי את ימי המחזור וערכתי את בדיקת הפסק הטהרה בזמנה הבד היה נקי ולאחר מכן שבדקתי במוך דחוק בפיסת הבד היה גרגיר קטן של דם (אפילו זה לא היה כתם ממש כמו גרגיר שומשום לצורך העינין)מה עליי לעשות האם להתחיל לספור ממחרת ימים נקיים או לערוך שוב את בדיקת הפסק הטהרה בתודה מראש!

תשובה

שלום וברכה

צבע אדום מטמא גם בכלשהוא, ולכן אכן את צריכה לעשות הפסק מחדש ויום לאחר מכן להתחיל לספור שבע נקיים. יש להמנע מלהשאיר את המוך יותר מהזמן הנדרש, כדי למנוע בעיות. אם הדבר יקרה שוב, יש להמנע מלעשות מוך דחוק, ולהסתפק בהפסק טהרה בלבד.

בהצלחה - בנימין שמואלי