שיעור ברכה אחרונה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שליט"א שלום עליכם: ברצוני לדעת מה אני עושה לגביי ברכה אחרונה של בורא נפשות עד כמה שלמדתי והבנתי מברכים על רביעית ששותים במכה ויש שפוסקים גם מי ששותה בלגימות בפרק של שיעור מסויים של זמן אז גם צריך לברך איך אני יכולה לדעת לגביי שיעור של פרי מסויים או למשל שאני אוכלת משהו מסויים שצריך ברכה כלומר" בורא נפשות" כלומר איך אני יכולה לראות בעין שאכלתי שיעור או שאני אצטרך לבדוק את הנפח של כל דבר אשמח לקבל הסבר כי אני משתדלת לא לאכול שיעור בגלל שאני לא יודעת האם לברך ברכה אחרונה או לא. למדתי את ההלכות אך העיניין של בורא נפשות לא כל כך ברור לי ,תודה רבה כל טוב בשורות טובות

תשובה

שלום וברכה

שיעור ברכה אחרונה היא כגודל קופסת גפרורים רגילה ויש לאוכלה תוך שתיים או ארבע דקות, וכל שאכלת כשיעור קופסת גפרורים במשך ארבע דקות יש לך לברך ברכת בורא נפשות.

בברכה - בנימין שמואלי