מה לעשות כדי להתגבר על פחד מחמותי?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב! אני ובעלי היינו אמורים לצאת מבית חמותי לפני כחודשיים, מצאנו דירה ופתאום קיבלתי פחד לצאת מבית חמותי בגלל כל מיני דברים שהיתה אומרת לנו כשהייתי רבה איתה כגון: שלבעלי לא תהיה משפחה ואימא ושאם אנחנו נצא אז שיקרה לנו משהו ועוד דברים ונכנס בי פחד עמוק שאני לא מצליחה להוציא אותו ממני ולא יודעת מה לעשות . מאז שהתחתנתי אני פוחדת מחמתי ואני לא יודעת את הסיבה וגם בעלי לא מבין למה אני פוחדת ולא מצליחה להסתדר איתה . מה ניתן לעשות כדי להוציא ממני פחד . גם כשאני כותבת על זה משהו מתחיל להציק לי בלב ויושב כבד על הלב. תודה.

תשובה

שלום

אין לי אלא לחזק את ידיכם בהחלטה המאוד נכונה לצאת מבית חמותך, ולא לפחוד משום דבר, אין שום עניין אמיתי שצריך לפחוד ממנו, ואם תתגברי על הפחד הזה זה שוב לא יתעורר. הרבה באמירת פרק כ"ג בספר תהילים, לפחות אחת ליום, ושיהיה בכוונה.

בהצלחה בדירה שלכם - מנשה ישראל