אמא יכולה לברך בן בערב שבת?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום אני חוזר בתשובה כשלושה חודשים, אני חי עם אמא שלי, ההורים שלי גרושים, בערב שבת אני עושה קידוש והייתי רוצה לדעת עם אמא שלי יכולה לברך אותי אחרי הקידוש, כמו שנהוג שאבא מברך אבל במצב שלי אבא שלי לא נמצא ורוב השבתות אני אצל האמא עם תוכל לענות לי אני אשמח תודה רבה.

תשובה

שלום

אכן כך. וראה מה שהפליג במעלת ברכת ההורים לבניהם הגאון רבי אליעזר פאפו זצ"ל בספרו פלא יועץ (ערך ברכות) וז"ל: "יש לו לאדם להתאמץ ולהשתדל מאוד לקבל ברכת אביו ואמו, ואפי` אם אינו סמוך על שולחנם ורחוקה ישיבתו מהם לא יתרשל מלילך בכל ליל שבת ויומו ובחגים לנשק ידיהם ולקבל ברכתם, שמלבד שהברכה היא קרובה להתקיים על שהם מברכים אותו מלב ומנפש בלב שלם כרחם אב על בנים עוד בה כי למצוה תיחשב לו על היותו מכבד אביו ואמו ובא בשכרו, ואמרו במדרש שכל הטובה והממלכה שיש לזרע עשיו הוא על שהחשיב ברכת אביו ויצעק צעקה גדולה ומרה, באומרו ברכני גם אני אבי", עכ"ל.

בברכה - מנשה ישראל