איך אפשר לכפר על כך שלא השבתי אבידה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לפני זמן רב מצאתי ספר לימוד יקר בלובי של הבניין ולקחתי אותו מתוך שכנוע פנימי וחיצוני (של חברה) שמין הסתם לא היו צריכים אותו. אגב, בזמנו חשבתי שהוא נישלח לי משמיים כי אכן הייתי צריכה אותו. בבניין יש תחלופה ובנוסף מן הסתם התלמיד כבר לא זקוק לו. מה עושים לתקן את המצב והאם עלי לעשות משהו אני מצטערת שלא שמתי הודעה על האבידה אך את הנעשה אין להשיב, ועד היום אני חושבת מה עושים, בתודה מראש

תשובה

שלום

אם את משערת שפתק המודיע על האבידה שנמצאה יעזור להשיב את הספר לבעליו, עלייך לעשות כן. אם לא, תדאגי שהספר יגיע לשימוש רבים בבית כנסת או בספריה תורנית, ואם את חפיצה בספר, תשערי את הערך שלו ותתרמי את הכסף בשווי הספר למטרת צדקה שרבים נהנים ממנו. הדין יהא מונח עד שיבוא אליהו, לא שייך כאן, מכיון שכבר עשית שימוש בספר, כפי שציינת.

בהצלחה - מנשה ישראל