נישואין לבעל שרוצה להחליט בבית?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב! אני בחורה רווקה בת24 יש לי בן זוג והוא בן 23 ואני מאוד מעוניינת בו אבל יש בו כמה דברים שנורא מפריעים לי מצד אחד הוא רוצה אישה של בית שתשמור שבת ואין לי בעיה ויותר מזה אני מאוד מעוניינת בזה אבל הוא בדעה שהוא הגבר בבית והוא מחליט הכל וכל דבר צריך להיות אך ורק בדרכו שלו ובהחלטה שלו ולא משנה במה זה קשור. והבעיה השניה שזה מצד אחד הוא רוצה אותי אבל מצד שני שהוא ב4 השנים הקרובות הוא לא מעוניין להתחתן מכיוון שהוא רוצה להתבסס ואני לא מעוניינת לחכות כ"כ הרבה כי אני לא רוצה להתחתן מאוחר וללדת מאוחר אז מה אפשר לעשות בנידון אשמח אם תעזרו לי

תשובה

שלום וברכה

הנה אם כי אכן אין כמו להקים בית יהודי, עם שמירת שבת וטהרת המשפחה, ואף עדיף להמתין עד גיל עשרים ושמונה, ולהיות שומרת שבת וכו` מאשר להמשיך באי שמירת מצוות על כל המשתמע מכך, ולהנשא בגיל צעיר יותר. אך אפשר לעשות את שניהם, וישנם עוד יראי ה`, אשר ישמחו להקים את ביתם על אדני התורה, מבלי להמתין עד גיל מאוחר כ"כ.

וכן עניין השליטה המליאה הוא לא כ"כ מידה טובה, ובדקי היטיב את מידותיו, לפני שאת מחליטה לקשור את גורלך בו. אך ברור בדבר שמומלץ מאוד להתקרב לבורא ולהתחיל בשמירת שבת, ואנו נהיה לעזרך, ככל שנידרש. בברכה - בנימין שמואלי