זוגיות

האם יהיה מותר לסבא שאבל על אביו להשתתף בחתונת נכדתו?! האם יהיה מותר לדודים האבלים על אביהם להשתתף בשמחת ברית המילה שיערוך האחיין שלהם?!

  • ד' אב התשע"ט

שאלה

בס"ד.

שלום רב,
אתמול, ג' באב, נפטר הסבא של המשפחה.
בפתח, נמצאים 4 אירועים קרובים מאוד, חינה+חתונה של נינה, שתי בריתות מילה שיערכו הנכדים שלו.

שאלותיי:
1. האם לסבא שאבל על אביו מותר יהיה להשתתף בשמחת החינה של הנכדה שלו?! ובשמחת החתונה של נכדתו? מדובר בשני אירועים נפרדים וכמובן עם מיסיקה. האירועים יתקיימו בעוד חודש וחצי.

2. האם לדודים שאבלים על אביהם, יהיה מותר להשתתתף בבריתות המילה שיערכו האחיינים שלהם במידה ואין מוסיקה?

קראתי בקישור הנ"ל ובחרתי בכל זאת להתייעץ מול רב ישירות לבל אחטיא את הרבים.

https://www.google.com/amp/s/www.hidabroot.org/magazine/article_amp/231034

חיזקו ואימצו,
לירן.

תשובה

שלום וברכה

1. החתונה משתתף כרגיל ללא כל הגבלה. בחינה לא ישתתף.

2. מותר לבני ספרד.