מהי ההלכה לגבי איסור והתרת אכילת פירות שצומחים על העץ בגינה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

רציתי לברר את ההלכה לגבי איסור והתרת אכילת פירות שצומחים על העצץ בגינה. כמה שנים צריך להמתין עד לאכילה האם סופרים שנות עץ או שנים אצלי בגינה האם סופרים מחזורי פרי האם בזמן הנטיעה של עץ פרי צריך לבברך ברכה מיוחדת אם יש לי עץ כבר 10 שנים ורק בשנה שעברה נתן פרי (שזרקתי)- האם השנה מותר לי לאכול למרות שזו רק פעם שנייה

תשובה

שלום וברכה

סופרים משעת הנטיעה שלוש שנים ולאחר מכן הפירות מותרים באכילה, וסופרים מהנטיעה בגינה ולא התחילת השתיל, אלא א"כ לא הופסקה יניקת השתיל מהקרקע מהתחלת גדילתו. ואין ברכה מיוחדת על שתילת אילנות, אך ישמח האדם הזוכה לכך שמקיים מצוות ישוב הארץ.

והנה הפירות שגודלים השנה ונחנטו שנה שעברה, אין הם קדושים עדיין בקדושת שביעית אך בשנה הבאה יהיו הפירות קדושים בקדושת שביעית.

בברכה - בנימין שמואלי