כמים הפנים לפנים ונר ה' נשמת אדם

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד כבוד הרב שלום רציתי שתפרש את 2 הפסוקים הבאים: 1. "כמים הפנים לפנים כן לב האדם לאדם" (משלי כ"ז ,י"ט) 2. נר ה` נשמת אדם חפש כל חדרי בטן (משלי כ`, כ"ז). תודה

תשובה

שלום

הא לך את פירושו של המצודות על הפסוקים. מצודות דוד על משלי פרק כ פסוק כז (כז) נר ה` - כמו שדרך האדם לחפש בחושך ע"י הנר כן חופש ה` כל מחשבות חדרי בטן ע"י נשמת האדם כי היא יודעת הכל ומעידה עליו בדין: מצודות דוד על משלי פרק כז פסוק יט (יט) כמים - כמו דרך המים מראים את הפנים בדומים להפנים המסתכלים בה אם שוחקות שוחקות ואם עצבות עצבות כן לב האדם לאדם אם לבו טוב על חבירו ייטיב גם לבו ואם רעה תרע גם היא: בברכה - בנימין שמואלי