האם מותר לתת שם שני לתינוק על שם נפטר?

  • י"ב תמוז התשע"ט

שאלה

שלום וברכה,
שם אבי ז"ל היה שלמה, והוא נפטר לפני כעשרים שנה מאירוע מוחי לאחר שהיה צמח כתשעה חודשים.
כעת בשעה טובה יש לנו בן, וחשבנו לקרוא לו נועם שלמה - את השם השני על שמו... רצינו לשאול האם זה מותר, או שיש עם זה בעיה בגלל נסיבות מותו?
תודה מראש.
אביגיל

תשובה

שלום רב,

אמנם לא כדאי לקרוא על שם מי שנפטר לפני גיל שישים או אפילו אחרי גיל שישים אם סבל יסורין, אולם מכיוון שאתם מוסיפים שם, ורק השם השני יהיה על שם אביך - אין שום חשש.

יעויין באורך https://www.hidabroot.org/question/260975

בברכה,

הלל מאירס