שמות לבנות

  • י"ב תמוז התשע"ט

שאלה

שלום כבוד הרב,
בשעה טובה אני בהריון שלישי עם בת.
התחלנו לחשוב על שמות ואנחנו מאוד מתקשים למצוא שם.
1. איפה יש מאגר שמות עבריים תקינים לבנות? בכל אתרי האינטרנט הרגילים יש המון שמות שאינם עבריים וחלקם בכלל של בנים.
2. האם הבעל או האישה קובעים את שם הילד? זה נכון שצריכה להיות הסכמה על שם, אך מה עושים כשאין הסכמה? האם יש אחד שקובע יותר? עליי לציין שבעלי חילוני ולכן לא אוכל להציע לו שרב יפסוק עבורנו.

תודה רבה!
ניתן לפרסם את השאלה אם תרצו.

תשובה

שלום וברכה

1.https://www.hidabroot.org/%D7%A9%D7%9E%D7%95%D7%AA-%D7%9C%D7%91%D7%A0%D7%95%D7%AA-%D7%9E%D7%94%D7%AA%D7%A0%22%D7%9A

2. נהגו שהילד הראשון האמא בוחרת את השם והבעל נותן את הסכמתו ובילד השני להיפך וכך הלאה.

בכל מקרה צריך לנסות ולמצוא את הפשרה ואת השלום ולא לריב על כך.