אמירת הריני מוחל וסולח כשמתקשים לסלוח.

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום:) מדיי לילה אני קוראת קריאת שמע שעל המיטה שאלתי היא האם בקטע של הוידוי בהתחלה...(הריני מוחלת וסולחת...) שאני אומרת אני לא מתכוונת וסולחת בליבי לבן אדם ....ואני מרגישה "צביעות" לומר. מה עליי לעשות לדלג ולא לקרוא או לקרוא מבלי לייחס לזה חשיבות

תשובה

שלום וברכה

אין זה מן הראוי לומר תפילה לה` ולא לייחס לכך חשיבות ואם אכן יש לך מקרים מסויימים שאת מרגישה שאינך יכולה לסלוח להם, יכולה את לחשוב במחשבתך, שאת מוחלת לכולם, חוץ מלאלו.

בברכת הצלחה בכל ענינייך בנימין שמואלי