תיקון לילדה ללא נישואין

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

התארסתי עם בחורה ונפרדתי ממנה חודשיים אחרי האירוסין לאחר חודשיים התברר שהיא בהריון בזמן הלידה פנתה אלי האמא ואמרה לי שהילד שלי והוסיפה שהיא רוצה להיתחתן בשביל הילדה ורצתה שאני אחתום במשרד הפנים שאני האבא. אלי לציין שלפני היא יצאה עם עוד גברים. ואני בתמימותי שרציתי להיתחתן ואהבתי את הבחורה וגם לטובת הילדה(שלא תיהיה שיטוקית) חתמתי למרות שלא עשיתי בדיקות אבאות. לאחר שחתמתי התברר השקר והיא לא רוצה להתחתן גם לאחר התערבות של רבנים. רציתי לדעת מה החזקה של הילדה וכיצד אני יכול לתקן את הדבר

תשובה

שלום

אכן, זוהי שאלה אופיינית לאלו העוברים על ההגבלות שהציבה התורה לפני שניגשים לאשה, ואלו הם: אירוסין, נישואין, טהרה. השומרים על ההגבלות לא נתקלים בבעיות מן הסוג הזה, האבא הוא תמיד אבא כמו שהאמא היא אמא, ויש לקוות שזה יהי כלקח טוב על העתיד לך ולאחרים.

אתה כותב כי לאחרי ההצהרה שלך, התגלה השקר, ואני שואל איך התגלה השקר, נראה לי בי עתידה של הילדה יקבע רק בבית הדין שישמע את טענות שני הצדדים, ויכריע לפי ההלכה.

בהצלחה - מנשה ישראל