שאל את הרב - כללי

האם יש שינוי בין נוסח לוחות הראשונות לנוסח לוחות שניות?

  • א' סיון התשע"ט

שאלה

שלום, שאלתי מה היה כתוב בלוחות הברית הנוסח של עשרת הדיברות הכתוב בפרשת יתרו או הנוסח שכתוב בפרשת ואתחנן? והאם הלוחות השניות היו כתובות באותו נוסח מדויק כמו הראשונות? או שאולי בלוחות הראשונות היה כתוב הנוסח של יתרו והשניות הנוסח שבפרשת ואתחנן? אשמח לקבל מקורות אם אפשר. תודה רבה

תשובה

שלום רב,

אכן יש מספר שינויים בין הנוסח של לוחות הראשונות שמופיע בפרשת יתרו לבין הנוסח של הלוחות השניות שמופיע בפרשת ואתחנן.

בברכה,

הלל מאירס