חזרה בתשובה ללא בעלי - האם זה אפשרי?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום! אני נשואה כחצי שנה,אני ובעלי חילוניים, אך בזמן האחרון יש לי יותר ויותר מחשבות לחזור בתשובה. יש לציין שגם סביבנו כולם חילוניים: בעבודה, חברים, שכנים, שזה גם קצת מקשה על ההחלטה הסופית. מתשובות של בעלי הבנתי שהוא לא כל כך מוכן לחזור בתשובה. השאלה שלי ממה אני יכולה להתחיל כדי לא לפגוע בבעלי ועם הזמן לשכנע גם אותו? תודה רבה.

תשובה

שלום

 אדם מצווה על שמירת השבת שלו, ושל בניו ובנותיו עבדיו, אך לא מצאנו שאשה תהא מצווה על שמירת השבת של בעלה.

ובכן התחילי את בחיים החדשים הנפלאים שלך, התחילי לשמור שבת, גם ללא בעלך, וחזקה שהוא יצטרף בהמשך הדרך, וכמו שזה ברוב המקרים.

מה שכן, אחד מהבסיסים הכי עיקריים ביהדות הוא שמירת טהרת המשפחה, ולכן אם את יכולה לשכנע את בעלך בדרכי נועם שיניח לך לשמור את הלכות הטהרה, ולא לקיים יחסים במחזור ובימים שאחרי כך, עד שתוכלי לטבול ע"פ ההלכה כדין, הדבר הזה נמצא בעדיפות עליונה.

 אם יש לך בעיה עם זה, תחזרי אלי ואדריך אותך בפירוט יותר כיצד להתנהג. בהצלחה - מנשה ישראל