האם צדקה באמת תציל ממוות?

  • כ"ג אייר התשע"ט

שאלה

הרב שלום, עלתה מחשבה במוחי לגבי האמרה "צדקה תציל ממות" ותהיתי, אם בן אדם נמצא על ערש דווי חס וחלילה, אם הוא ישים כל יום צדקה הוא ינצל מיום הדין ואז ככה יוכל לחיות עד 120? תודה

תשובה

שלום רב,

צדקה תציל ממוות (משלי י ב), הפירוש הוא שלמצווה זו יש משקל סגולי מיוחד מאוד להשפיע לבטל גזירה של מיתה חלילה, אולם לפעמים זה לא מספיק כנגד הקטרוגים שיש על האדם, ולכן לא תמיד זה יכול להציל.

בשורות טובות,

הלל מאירס