מגעים עם אחרים בזמן הליכי גירושין

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני בהליכי גירושין כבר שנתיים השאלה שלי היא בזמן ההליכים הייתי עם גברים אחרים אבל לא היה חדירה האם מותר לי לחזור לבעלי? יש לציין כי קו המחשבה שלי קודם היה גרוע ואומנם עשיתי טעויות היום אני מודעת לדברים באופן שונה כל זה קרה אחרי שהייתי מאושפזת בבית חולים עברתי ניתוח ולאחר מכן כל אופן החשיבה שלי והמון דברים השתנו אני רוצה לאחד שוב את משפחתי ורוצה לדעת אם אני יכולה לחזור לבעלי ולנהל חיים חדשים ולהתקרב לקדוש ברוך הוא בצורה נכונה מהו עונש כרת? והאם הוא חל על שני הצדדים?

תשובה

שלום

אשרייך שזכית להתעורר מהניתוח, תרתי משמע. ובכן, אם לא היתה חדירה כלל, מותרת את לחזור לבעלך, ואין עונש כרת על המגעים האסורים האלה שהיו לך עם גברים זרים.

וזה אכן הדבר המומלץ שתחזרו להיות משפחה מאושרת, [אם בעלך רוצה].

 כשיש איסור כרת על יחסים אסורים העונש חל על שני הצדדים בשוה, אם נעשה הדבר ברצון שני הצדדים.

 בהצלחה - מנשה ישראל