האם מותר לשחק סנוקר בשבת?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, חברי מזמין אותי לביתו בשבת ומפציר בי לשחק איתו "סנוקר"- האם מותר לי להיענות לבקשתו? האם ישנו איסור?

תשובה

שלום

 בעיקרון, ההלכה מתייחסת למשחקים בשבת משלשה הבטים שונים.

א. משחק שהוא כ`עובדא דחול` נאסר, ולכן הרבה פוסקים אוסרים משחק במונופול שהוא כעין עסק, וקשה למדוד את זה ביחס למשחקים אחרים, עד כמה הוא עובדא דחול`.

ב. משחק הגורר בעקבותיו חשש של כתיבה, נאסרת גזירה שמא יכתוב, וכל המשחקים שמונים בהם נקודות של זכיה נכללים בכלל הזה, ולכן יש לאסור את משחק הסנוקר [ראה שמירת שבת כהלכתה פרק טז סעיף לב].

 ג. יש משחקים שהם בעצמם מסוגי המוקצה, מאחר וכלי שמייחדים לו מקום והוא יקר, ומקפידים שלא להשתמש בו לדבר אחר, נקרא מוקצה מחמת חסרון כיס, וכנראה שמשחק `סנוקר` נכלל בגדר זה.

בהצלחה - מנשה ישראל