הריון עם גויה - האם לבצע הפלה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב יש לי אח שחברתו לחיים אינה יהודיה. לאחרונה נודע לו שהיא בהריון,האם עליו לבקש ממנה לעבור הפלה -שמחשבה זו מטרידה בפני עצמה או להתחתן עם הבחורה ולגדל עימה את הילד . חברתו הסכימה לחזור בתשובה ולגדל את הילד כיהודי אך האם יש בכלל היגיון להפיל הריון רק בגלל שהילד עתיד להיות לא יהודי תודה

תשובה

שלום

 ובכן, העובר והאם אינם יהודים, ומכיוון שבאלו שאינם יהודיים איסור ההפלה הוא חמור עוד יותר מאצל יהודים, כי אצל אלו שאינם יהודים אין הבדל בין רצח אדם לרצח עובר, ויש בהפלת עובר איסור רציחה שהוא אחד משבע מצוות בני נח, לכן אסור לייעץ לה להפיל את העובר.

לאח שלך אין שום קשר הלכתי עם העובר הזה. אין לקבל גרים כשהזיקה להתגיירות הוא הרצון להתחתן עם יהודי.

 בהצלחה -