יש לי 2 שאלות על השבת אבידה

  • כ"ז ניסן התשע"ט

שאלה

שלום כבוד הרב..
יש לי 2 שאלות על השבת אבידה שקרו בשבוע האחרון להורים שלי..
1) אבא שלי יצא מהרכב לכיוון הבנק ובדיוק ראה מישו מאחוריו גם יוצא לכיוון הבנק וליד הרכב שלו היה חבילת שטרות של כסף..(בתכלס הוא החזיר לבנאדם את הכסף) פשוט רציתי לדעת אם זה בסדר מה שהוא עשה סתם לסקרנות..כי הוא לא ראה את הכסף נופל ממנו או מהרכב.
2)אמא שלי חיכתה בתחנת רכבת וראתה על הסיפריה של הספרים של התחנה שמונח זר פרחים..אז היא חיכתה לראות אם זה שייך למישו ואם מישו לוקח את זה..אולי עשרים דק חיכתה שם..וכל האנשים שהיו מסביב או באזור כבר הלכו..סתומרת זה לא היה של אפחד מהיושבים באזור.
ואז היא ראתה את מנהל התחנה ואמרה לו שיש שם זר פרחים ושהוא יקח את זה או שהיא לוקחת..שלא ישאר ככה ויתיבש..אז הוא אמר לה שהוא לא לוקח..ואז גם אמר לה מה הרב שלך היה אומר לך לעשות..והיא הסבירה לו שאם זה ישאר ככה זה יתיבש וילך לפח..אז לקחה את הזר ואמרה לו שתבוא אליו בבוקר של יום ראשון ותבדוק אם מישו בא ושאל אותו על הפרחים..ואם כן היא תחזיר את הכסף או זר אחר..השאלה אם זה בסדר מה היא עשתה..

תשובה

שלום וברכה

להבא צריך לבקש סימן מבעל הרכב.

2. אימך נהגה נכון מאוד.