נדר שלא שולם דחוף מאוד !

  • כ"ח ניסן התשע"ט

שאלה

אז ככה לפני כחמש - שש שנים אולי אפילו יותר סבתי שתזכה לחיים ארוכים עברה אירוע מוחי שלא נדע לא עלינו ! ואני נלחצתי מאוד אז הבטחתי לה' יתברך שאם הכול יעבור לשלום אני אשלום סכום כסף לבית כנסת מסויים (מעל ל1000) ש"ח
אחרי זמן מה אמרתי שאני רוצה לתת את הכסף לבית כנסת אחרת ואז שוב למקורית ובקיצור לא זכרתי לאיזה בית כנסת אמרתי שאני אתן אז אמרתי שאני אתם חצי חצי (לשתי בית כנסת שאמרתי ) אבל אז אמרתי שעדיף שלא חצי חצי ואתן את את הכסף לבית כנסת אחת ולשניה אני אאסוף עוד כסף גם ניראה מעל 1000
עכשיו אני לא זוכרת את הסכומים שהבטחתי לתת (וגם לא אספתי הרבה) וגם הקטע עם הבית כנסת בעייתי ואני כול חושבת על זה אני מרגישה שאני גם חייבת לתת ואני גם מפחדת מזה נורא חלילה
מה עושים ?

תשובה

שלום וברכה

לא משנה לאיזה בית כנסת את נותנת. אם לאחד הכל או לשניהם חצי-חצי.

אם את לא זוכרת את הסכום, יש לתת סכום יותר גדול שודאי יכסה את מה שהבטחת. ואם זה יוצא סכום מדי גדול, אפשר לעשות 'התרת נדרים' ואז לתת מה שאת יכולה בלבד.