קבלת מצוות בגיור ללא ברית מילה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב לכבוד הרב... התחלתי תהליך גיור בצבא. היתי בבית הדין וקיבלתי על עצמי את המצוות אך לא קיבלתי הפנייה לברית המילה. לאחר שפניתי אליהם שוב נאמר לי שאני צריך להגיע שוב לבית הדין ולעבור אותו מחדש. השאלה שלי היא אם כבר קיבלתי על עצמי את המצוות מה אני צריך לעשות? כל אחד שאני מספר לו את זה אומר לי שבית הדין היה צריך לקבוע לי תור לברית המילה ישר עם קבלת המצוות.

תשובה

שלום

כמובן שאינני יודע בדיוק מה היה שם, אבל ייתכן שמכיון שגיור ללא קבלת מצוות בכנות אינו תופס, [ואף אם כבר נתגייר אם בלבו לא היה לקבל את המצוות, הגיור אינו חל, והוא נשאר גוי בדיוק כבתחילה ללא שום הבדל], לכן לפעמים רוצה בית הדין לברר כי אכן קבלת המצוות היא בכנות באמת.

 בהצלחה - מנשה ישראל