שאל את הרב - כללי

האם לכל אדם יש מספר מילים מוקצבות שהוא יכול לדבר?

  • י"ז ניסן התשע"ט

שאלה

שמעתי שלכל אדם יש מספר מסוים של מילים שהוא יכול לדבר וברגע שזה נגמר לו אז הוא מסיים את התיקון שלו בעולם.
האם זה נכון? והיכן המקורות? תודה

תשובה

מועדים לשמחה,

מעין זה מובא במדרש הגדול (וארא עמוד קיג) בשעה שאדם עולה במחשבה לבראות גוזר עליו הקב"ה כמה שיחות הוא ישיח וכמה דברות הוא ידבר, וכן דוד אומר כי אין מלה בלשוני הן ה' ידעת כולה. וכתב בספר ארחות יושר (עמוד פט) שלפי זה אם ידבר יותר מדאי יש לחוש שיגמר דיבוריו שנגזר עליו.

בברכה,

הלל מאירס