שיעור תורה - באינטרנט או בשיעור מאורגן ?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, נאמר על הנשים שהן יותר רוחניות מן הגברים , עם זאת אין זה אומר שהן פטורות גם הן ללמוד מעט תורה בכל יום, ותבורך מי שתפנה זמן לכך בכל יום :) . השאלה שלי היא האם כשאני צופה בהרצאות באתרכם ובשאר אתרי היהדות או אפילו קוראת איזו הלכה יומית באחד האתרים האם זה נחשב לי כאילו למדתי בשיעור תורה שנעשה במקום מסויים אליו אני הולכת (או ללימוד עצמי בקריאה בספרים כמו שולחן ערוך וכן הלאה) או שהערך הוא פחות באינטרנט ? אני שואלת כיוון שאם לדוגמא מוותרים על שיעור מאורגן במקום מסויים ומעדיפים לצפות באינטרנט (שזה מן הסתם יותר פשוט ולא מצריך מאמץ) משתמע מכך שזו לא אחרת מאשר סוג של עצלות מה שאומר שזה בניגוד לעשיית מצוות , כי אומרים להיות זריזים במצוות ולעשותן במרץ ובאהבה. האם יש דברים בכך או שהקב"ה מחשיב כל דבר תורה והקטן ביותר כזכות למקיים זאת?? תודה רבה ברוכים תהיו.

תשובה

שלום

כחכמת שלמה (קהלת ז יח) טוֹב אֲשֶׁר תֶּאֱחוֹז בָּזֶה, וְגַם מִזֶּה אַל תַּנַּח אֶת יָדֶךָ, כִּי יְרֵא אֱלוֹהִים יֵצֵא אֶת כֻּלָּם. ישנה מעלה להרצאות הניתנות באתרי האמונה מאחר והם מדברים ענינים של התחזקות ואמונה שהם כחמצן לנשמה, אולם זה לא גורע מהחובה ללכת לשיעור תורה בכדי ללמוד הלכות ומוסר, לחיי היום יום, זה כמו `עזרה ראשונה`, ורפואה מתמדת, וצריך את שניהם גם יחד. ו

ברור כי כל פסיעה ומחשבה של אמונה ויהדות חשובה מאוד אצל הקב"ה, ולפום צערא אגרא, ואין לנו מושג בשכר הנצחי שמקבלים על כך.

בהצלחה - מנשה ישראל