תפילין, שמירת הברית, מתן בסתר

  • ו' אדר א' התשע"ט

שאלה

נתחיל, קודם כל תודה על האפשרות לשאול ועל המענה המהיר, אשרייכם.
לגבי התפילין, האם מותר להניח תפילין בעמידה קבועה ללא ישיבה כלל? מההתחלה ועד הסוף?
שמירת הברית- ניסיתי המון פעמים לשמור את הברית ונפלתי, אין יאוש בעולם כלל ואני נכון להיום 19 ימים שומר את הברית נשמע עצוב אבל זה המצב אני נלחם בעצמי יום יום רגע רגע , משתדל מאוד לשמור עיינים. השאלה היא לאחר כמה זמן ששומרין את הברית אני נקרא שומר ברית??
מה המעלות ומה החשיבות של שמירת הברית בעייני הקב"ה באמת? אסתפק בתשובה קצרה וקולעת.
מתן בסתר- אני נותן "חומש" 20 אחוז מההכנסות שלי ואני רוצה להעביר את זה בסתר , האם זה בסדר? האם אפשר "לעגל" את הסכום במקום 1798 ש"ח ל1800 ש"ח?

תשובה

שלום וברכה

האשכנזים מניחים את התפילין ללא ישיבה כלל.

כל רגע ורגע של התאפקות נותן לך מעלה גדולה גם אם חלילה יש כישלון של חמש דקות אבל 19 יום של שמירת ברית נכתב בעט זהב בספרו של הקב"ה של אלו שמוסרים נפשם למען שמירת הברית אשרי ואשרי חלקך שזכית לכך. הנפילה לא מוחקת את כל המעלה הגדולה שזכית במשך כל ימי ההתאפקות וההצלחה בשמירת הברית. ראוי לציין שלימוד תורה יתן לך את החוזק להמשיך ולשמור את בריתך ובכך תזכה לקבל שפע גדול מאוד בכל הענינים ברוחניות ובגשמיות.

מתן בסתר היא המעלה הכי גדולה שבצדקות ואתה יכול לעגל את זה בשני שקלים כלפי מעלה.

בהערכה רבה ובברכת המשך הצלחה בעמידה מול היצר הרע ,