יש הבדל בין מוצר עם כשרות חלב ישראל למוצר שכתוב מהדרין/ בד״ת (וכמובן שכתוב בו גם חלב ישראל...)?

  • ל' שבט התשע"ט

שאלה

שלום הרב, רציתי לשאול האם אפשר לאכול (לפי מר״ן הרב עובדיה יוסף ) מוצר שכתוב בו רק חלב ישראל, בלי חותמת של הבד״ץ או למהדרין וכו׳... ? יש הבדל בכשרות בינהם? לאחרונה לי הסבירו שאין הבדל, ואם כתוב חלב ישראל זה בסדר ואפשר לאכול... אז אני רוצה לדעת בברור :) תודה רבה רבה !!

תשובה

שלום וברכה

כל מוצר שכתוב עליו שהוא חלב ישראל אין בו כל חשש של חלב עכו"ם ובכל זאת יתכנו בו קולות אחרות בכשרות שבגינם המוצר אינו מהודר. לכן מי שמקפיד על כשרות מהדרין לא יאכל זאת אף שכתוב על המוצר כשרות רגילה.

מי שאינו מקפיד לאכול דווקא מהדרין אבל מקפיד שלא לאכול מוצר שיש בו חלב עכו"ם יכול לאכול מוצר זה.