ברית מילה - מהן הסגלות ?

  • ל' שבט התשע"ט

שאלה

שלום רב , אני מיועדת ללדת בכוד כחודש ובר מעכשיו ישנן חילוקי דעות בעניין מאוד ספציפי בברית המילה .
משפחתו של בן זוגי מבקשת להעביר את התינוק יותר מדי ידיים (לטעמי) ..
אפרט
הם מעוניינים שאני אעביר לאימו של בן זוגי שתעביר לאימי שתעביר לסבתי שתעביר לאחות של בן זוגי (רווקה ללא) שתעביר לבן זוגי שיעביר לסנדק/למוהל..
(זה אחרי צמצום .. הם מעוניינים בקצת יותר אנשים..)
כל ההעברות האלה מגיעות בטוענה אחת שישנה סגולה גדולה וברכה לבריאות/זיווג הגון/ פרי בטן .
)אציין שמשפחתי לא מעוניינת כמו משפחתו של בן זוגי במעבר ידיים הזה כי גם הם בדעה שלי שזה מסוכן ומיותר)

לטעמי מדובר ביותר מדיי ידיים וכמובן שלדעתי דברים יכולים להשתבש .

מדובר בתינוק בן שבעה ימים ..

האם באמת יש סגולה כ"כ גדולה ?
האם זו חובה ?
האם אין טקסים אחרים אפילו בתוך טקס הברית שניתן לעשות ?

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

האמת שאין חשש אמיתי ואין כל נזק מהעברת התינוק מיד ליד ויש בזה קצת מצוה וסגולה ויש כאלו שמחשיבים את זה מאוד ועל כן לא כדאי לריב על כך.

בהצלחה,