שאל את הרב - כללי

האם היה קשר בין שלמה המלך למלכת שבא?

  • כ"ה שבט התשע"ט

שאלה

שלום כבוד הרב!
שמעתי ששלמה המלך היה עם מלכת שבא ומהם בא נבוכדנצר.
האם זה נכון שהיה לשלמה קשר עם מלכת שבא?? ואם כן היכן זה מוזכר בנביא?

תודה רבה מראש על העזרה

תשובה

שלום רב,

אכן, בפירוש רש"י על ספר מלכים א' (פרק י פסוק יג) יש הגהה מהאר"י ז"ל, ששלמה המלך בא למלכת שבא, ונולד ממנה נבוכדנצר. וכ"כ בסדר הדורות (ב' אלפים תתקל"ה) בשם המדרש שמלכת שבא נתעברה משלמה וילדה בת וממנה נולד נבוכדנצר. ע"ש. אולם כפי הנראה הכוונה היא שנבוכדנצר היה צאצא של שלמה המלך ולא נכד ממש. וכן משמעות דברי החיד"א זצ"ל בפירושו ברית עולם על ספר חסידים (סימן תתריט) ובספרו חומת אנך (ירמיה פרק לט).

בברכה,

הלל מאירס