השתתפות בברית מילה בשנת אבל

  • ב' טבת התשע"ט

שאלה

שלום רב,
בעלי נמצא בשנת אבל על אימו, חבר הזמין אותו לברית של נכדו בשעת הצהריים, תהיה מוזיקת רקע
האם בעלי יכול ללכת - מבחינת ההלכה?
תודה רבה

תשובה

שלום רב,

אסור לבעלך להיות נוכח בברית בזמן שיש שם מוזיקה. ובזמן שאין שם מוזיקה - למנהג הספרדים מותר, ולמנהג האשכנזים יש להימנע אלא אם כן לא מדובר על שעת הסעודה.

מקורות: לגבי מנהג הספרדים - יעויין חזון עובדיה אבלות חלק ב' (עמוד שנא), ומאור ישראל על הש"ס חלק א' (עמודים שכח-שכט).

ולגבי מנהג האשכנזים - יעויין רמ"א יורה דעה (סימן שצא סעיף ב). אמנם מותר להיות נוכח בברית שלא בשעת הסעודה וכמו שכתב בגשר החיים חלק א' (פרק כא סעיף ח אות ה). וכן הובא בשם הגרי"ש אלישיב זצ"ל בספר אשרי האיש חלק יורה דעה חלק ב' (פרק פט סעיף כז).

בשורות טובות,

הלל מאירס