הכנסה לחופה בזמן שבעה

  • ב' טבת התשע"ט

שאלה

חתונה בזמן ימי שבעה.
אם במשפחה אחד האחים נפטר והבת של אחד האחים האחרים מתחתנת יומיים לאחר מכן. האם בתקופת השבעה יש איזו הקלה כלשהי שתאפשר לו להכניס את ביתו לחופה? האם יש איסור של כל האחים להגיע לחתונה (גם אם עושים שולחן מחוץ לאולם).

תשובה

שלום וברכה

ילקוט יוסך

אשה אבלה תוך שבעת ימי אבלות שבתה נכנסת לחופה, מותר לאמה להשתתף בחופה, ואין לדחות בשביל זה את החתונה של הבת, או הבן. ויכולה האבלה להחליף את בגדיה העליונים בבגד שאינו מלוכלך וקרוע, אפילו שהיא בתוך שבעה, כדי להשתתף בחופה, ואם הבגד מכובס שעדיין לא לבשוהו, תלבשם אשה אחרת שעה אחת ואחר כך תלבשם האשה האבלה. ומיד לאחר החופה תחזור לביתה להמשיך לישב שבעה. וכן אם אבי החתן או הכלה נמצא בתוך שבעה ימי אבלות, יכול להשתתף בחופה בלבד, כדי שלא לגרום ח''ו לדחיית החתונה.