שאל את הרב - כללי

איך יכול להיות שאיוב היה גלגול של תרח?

  • כ"ה כסלו התשע"ט

שאלה

שלום וברכה,

יש לי שאלה, אשמח לקבל תשובה.

בספר מורה נבוכים של הרמב"ם מופיע כי לפי דעת הרמב"ם איוב כלל לא נברא אלא זה משל.
אך במספר מקומות כתוב כי איוב הוא הגלגול של תרח, אז האם תרח גם לא היה קיים? ואם תרח לא היה קיים איך נברא אברהם אבינו? או שמא יש הסבר אחר שאשמח לדעת עליו.

תודה מראש ותזכו למצוות!

תשובה

שלום רב,

השאלה אם איוב היה קיים או שלא היה ולא נברא נדונה כבר בגמרא בבא בתרא (דף טו עמוד א וע"ב), ורוב הדעות שם שאיוב היה חי קיים, אלא שנחלקו באיזה תקופה היה חי בעולם. וישנה רק דעה אחת שסוברת שאיוב לא היה ולא נברא אלא משל היה. ע"ש.

ומעתה מה שכתב בשער הגלגולים (סוף הקדמה טו) שאיוב היה גלגול של תרח אבי אברהם. ע"ש. בוודאי שזה רק לפי הדעות שאיוב היה חי וקיים, ובאמת לפי הדעה שאיוב לא היה ולא נברא לא שייך לומר שהיה גלגול של תרח.

בברכה,

הלל מאירס