שאלות בנושא מוקצה בשבת

  • כ' חשון התשע"ט

שאלה

שלום כבוד הרב,

1. בשבת, אני משתמשת(אוכלת) רק בסכו"ם/בכלים חד פעמיים, ואוכלת גבינות בקופסאות(כמובן, מסירה את מכסי הגבינה ולאחר מכן אוכלת), האם ניתן לזרוק הכל(צלחות/כלים חד פעמיים, מכסים וכו') לאחר סיום כל סעודה? מחשש למוקצה על השולחן(למרות שכל זה משמש אותי בשבת אך בגלל שהתכולה נגמרת החשש שנשאר מזה מוקצה).
*אם אני בוחרת להשאיר הכל על השולחן ולהמשיך לסעוד בשבת מאכלים נוספים אחרים, זה בסדר? מותר בכלל לסעוד בשולחן שיש בו מוקצה?

2. שאלה שדומה לראשונה, בקשר לבקבוקי מים, לפני כניסת השבת אני פותחת את כל הפקקים של כל הבקבוקים וסוגרת חזרה, על מנת שלא תהיה פתיחה ראשונה.
אני מניחה את הבקבוקים הנ"ל עם כל האוכל על השולחן שבו אני סועדת, למשך כל השבת, כשאני מסיימת בקבוק מים מסוים בתוך השבת, ניתן לזרוק אותו לפח(עם הפקק כמובן)?
*אם אני בוחרת להשאיר על השולחן כל השבת ולהמשיך לסעוד שם כשהבקבוק(עם הפקק כמובן) כבר ריק על השולחן זה בסדר? זה לא ייחשב כמוקצה?

2. סליחה על השאלה,
בעת הניגוב בשירותים, האם ניתן לזרוק לשקית(המשמשת כמו שקית זבל) שנמצאת בשירותים את הנייר שאיתו מנגבים, במקום לזרוק לשירותים? על מנת שלא תהיה סתימה בשירותים.

4. האם ניתן בכל פעם להוריד את המים בשירותים יחד עם הניירות שבאמצעותם מנגבים?

תודה רבה, אין מילים לתאר כמה אתם מחזקים ועוזרים.
תבורכו.

(אין צורך בחזרה טלפונית, תודה רבה רבה).

תשובה

שלום וברכה

1. מותר לזרוק.

2. מותר לזרוק.

3. מותר.

4. מותר.

בברכת הצלחה,