שם חדש לגיורת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, שמי לובה. בזמן הגיור בחרתי בשם לבי אך רק מתוך כך שהייתי צריכה לקחת שם חדש יהודי. (אז לא ידעתי באיזה שם לבחור, בחרתי בשם שנשמע הכי קרוב לשם לובה). כיום לאחר כשנה, אני עדיין אינה שלמה עם שום שם חוץ מלובה, אבל אני כן רוצה להוסיף שם יהודי כשם ראשון. האם השם טליה הוא שם טוב, שיכול לשמור על האופי שלי ולא לשנות אותי ואת חיי לרעה? ואם השם טליה אינו טוב, אנא הציעו לי מספר שמות טובים ומודרניים. אני מתחתנת בעוד שבועיים ואשמח לקבל תשובה במהירה המרבית כדי שאנשא בשם החדש. תודה רבה ושבוע טוב.

תשובה

שלום ראשית ברוכה הבאה ומזל טוב .

כל שם שיש לו מקור כשם בתורה( כדוגמאת שרה, רות, וכל שם שמוזכר בתנ"ך כשם לאשה שהיתה כשרה במעשיה) הוא ודאי שם טוב, שמות אחרים שקיימים כיום, במידה ומצאנו שכבר רגילים לקרוא בשם זה לנשים במהלך הדורות, חזקה שזה שם טוב.

שמות מודרנים שאין עליהם מסורת כשם לרוב אינם בעלי משמעות ורצוי לא לבחור בהם.

הצלחה רבה וחיים מאושרים.