תורה ומדע

בשם אחי השואל :אמונה

  • ט' חשון התשע"ט

שאלה

בהקשר להרצאה של הרב זמיר בעניין 7ימי הבריאה .נאמרע"י הרב הצדיק שכל יום שברא השם,הוא נחשב כמה שנים במונחים של בני האדם.כלומר הרב רוצה לומר שהשם סיים את בריאת העולם לא בשבעה ימים כמו שלנו אלא באלפי שנים של בני אדם.שאלת אחי היא: אם כך יום השבת צריך להיות כל כמה שנים.... ולא כל יום שביעי.

תשובה

שלום וברכה,

לפי פירוש זה, כל יום מימות הבריאה מייצג יום של 24 שעות בשבוע שלנו.

כפי שנאמר בפסוק "כי אלף שנים בעיניך כיום אתמול כי יעבור" (תהילים צ, ד) - כלומר אלוקים יכול להחשיב תקופה ארוכה של זמן במשל ליום אחד שלנו. לכן כשאנו שומרים את יום השבת - אנו מבטאים את השביתה לאחר ששת ימי הבריאה של אלוקים.

בברכה,

דניאל בלס