אילו שמות מומלצים לבנים?

  • כ"ח תשרי התשע"ט

שאלה

שמות בבקשה לתאומים שנולדו בכ"ח בתשרי. שם אחד שעלה בדעתנו זה גפן. האם השם טוב? והאם ניתן לקבל ייעוץ לשם נוסף בבקשה? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

1. לא כדאי בכלל לקרוא בשם גפן.

2. להלן רשימה חלקית של שמות טובים לבנים:

אביאסף, אביגדור, אבידן, אביחי, אבינדב, אבינועם, אביעד, אביעזרי, אבישי, אביתר, אבנר, אברהם, אוהד, אהוד, אהרן, אורי, אוריאל, איל, איתי, איתמר, איתן, אלחנן, אליהו, אליסף, אליעזר, אלישיב, אלישע, אלעאי, אלעזר, אלקנה, אלתר, אמנון, אמתי, אסף, אפרים, אריאל, אריה, אשר.

בארי, בן ציון, בניה, בניהו, בנימין, בועז, בצלאל, ברוך, ברק.

גבריאל, גד, גדעון, גיורא, גמליאל, גרשון.

דב, דביר, דוד, דן, דניאל.

הושע, הלל.

זאב, זבולון, זכאי, זכריה, זרח.

חגי, חובב, חזקיה, חיים, חנוך, חנן, חננאל, חנניה.

טוביה.

יאיר, יאשיהו, יגאל, יגיל, ידידיה, יהודה, יהונדב, יהונתן, יהושע, יואב, יואל, יוחאי, יוחנן, יונה, יוסף, יחזקאל, יחיאל, ינון, יניב, יעקב, יפתח, יצחק, ירוחם, ירמיה, ישי, ישעיה, ישראל, יששכר.

כתריאל.

לוי.

מאיר, מיכאל, מיכה, מישאל, מלאכי, מלכיאל, מנחם, מנשה, מרדכי, משה, מתניה.

נהוראי, נחום, נחמיה, נחשון, ניתאי, נסים, נעם, נפתלי, נריה, נתן, נתנאל.

עדו, עובדיה, עודד, עוזיאל, עזרא, עזריאל, עזריה, עמוס, עדיאל, עמנואל, עקיבא, עתניאל.

פלטיאל, פנחס, פתחיה.

צבי, צדוק, צוריאל, ציון, צפניה.

ראובן, רחמים, רם, רפאל.

שאול, שבתי, שילה, שלום, שלמה, שמואל, שמעון, שמעיה, שמשון, שניאור, שרגא, ששון.

אם יש שם שאתם חפצים בו שאינו מופיע ברשימה, נא לשאול, ונשתדל לענות בהקדם בלי נדר.

בברכת מזל טוב ורוב נחת,

הלל מאירס