פדיון הבן לאחר הריון חוץ רחמי

  • כ"ה תשרי התשע"ט

שאלה

שאלה לרב.. בהריון כרגע נושאת בן בכור. לפני מספר שנים היה לי הריון חוץ רחמי שהסתיים בתחילתו. בעזרת השם הבן חייב בפדיון? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

הבן שעתיד להיוולד בעז"ה יהיה חייב בפדיון הבן.

מקורות: כן פסק הגר"ש וואזנר זצ"ל בשו"ת שבט הלוי חלק ח' (סימן רלט) לגבי אישה שנתעברה הריון חוץ לרחם בשחלות או בחצוצרות והפילה ולדה, ואחר כך נתעברה וילדה זכר, שוודאי כיוון שנתהווה תוך השחלה וחצוצרה והוציאו אותו משם אם כן אין שום מקום להסתפק בפטירת רחם, ולא זו שאם הוציאו אותו דרך שם אם כן לא נגע ברחם כלל, אלא אפילו הוציאו מהשחלה דרך הרחם ועבר אז דרך הרחם מכל מקום כיוון שלא נתהווה תוך הרחם אין זה פטר רחם. יעויין שם. וכן כתב בספר נשמת אברהם חלק יורה דעה (סימן שה אות ה סעיף 3) בשם הגר"י נויבירט זצ"ל. ע"ש.

בשעה טובה,

הלל מאירס