גזלתי, ולא יודעת כמה, מה לעשות?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לפני שחזרתי בתשובה עבדתי כמטפלת בילדים ובזמן שהותי שם דיברתי המון המון בטלפון שלהם ואני לא יודעת איך לתקן את זה , אולי בשביל קידוש השם אני אלך אליהם ואומר שכיוון שחזרתי בתשובה ולמדתי הילכות גזל, אני רוצה לשלם עבור השיחות שעשיתי, אבל איך אוכל לדעת כמה? כאשר התגייסתי חברתי החליפה אותי וגם היא עשתה שיחות וגם היא חזרה בתשובה ורוצה לשלם, אנא החזירו לנו תשובה בהקדם, תודה.

תשובה

שלום

זה לא רק ענין של קידוש השם אלא פשוט החזרה של גזל שזה חיוב ומצווה חשובה ביותר.

תספרי להם ותחשבו כמה זמן עבדתם אצלהם כמה שעות ביום, כמה מסתבר שדיברת , תבררו מחירי שיחה , ותצייני שאם את חייבת יותר את מבקשת מחילה מהם על החוב.