מה הענין לברך ברכת המזון מתוך הכתב?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

ראיתי באחת התשובות של כבוד הרב שאמר שסגולה לברך ברכת המזון דווקא בכתב ולא בעל פה..מדוע אם אני זוכר מילה מילה בעל זה לא נחשב אותו דבר...מה מיוחד שאדם מברך מהסידור..?.תודה!

תשובה

שלום

מעבר לזה שהכוונה בברכה גדולה הרבה יותר מתוך הכתב.

כתבו בספרים שמילות התפילה וברכת המזון בבחינה מסוימת כמו תורה שבכתב , שיש לאותיות הכתובות השפעה על הנפש , ולכן מומלץ לברך מתוך הכתב.

 יתכן ויש עוד טעמים אך זה מה שידוע לי.