להוריש לילד לא כל כך דתי.

  • ג' אלול התשע"ח

שאלה

כבוד הרב, לי יש ילד שיצא קצת מהפסים אני אדם שנמנה עם החרדים והבן שלי אמנם אני לא יודע אם הוא מחלל שבת בפרהסיה אבל מחלל שבת בבית, הוא גר עם חברה שלו כבר שנתיים בלי חתונה ומסתמא היא לא הולכת למקווה, האם מותר לי להוריש לו מהצוואה כסף או מטלטלים או מהדירה כו' ???

תשובה

שלום וברכה

בגמרא כתוב שאסור להעביר ירושה - זאת אומרת לסלק אחד מהבנים מהירושה אף אם הוא לא הולך בדרך טובים כי הנכדים יהיו אולי יראי ה'. על כן אין לסלק אותו מהירושה.

אילו הוא הייה מחלל שבת בפרהסיא חלילה או כופר בעיקר יש מהפוסקים שהיתצרו לסלק אותו מהירושה אבל ברוך ה' בנך לא במצב כזה ולא נותר לנו אלא לתפלל שישוב לדרך אבותיו ויזכה מהרה לשבו בתשובה שלימה ולבנות בית נאמן בישראל.

בברכה,

בנימן שמואלי