לכל יהודי חלק לעולם הבא?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כידוע-לכל יהודי יש חלק לעולם הבא..אבל שמעתי מאיזה רב ,שמי שמחלל שבת בפרהסיה איןלו חלק לעןלם הבא..האם זה נכון?! ואם זה נכון אז למה?!הוא פשוט עדיין לא גילה את האמת..זה לא נראה לו הגיוני כל העולם הרוחני הזה כי הוא בסה"כ בשר ודם..אז למה שלא יהיה בעולם הבא..?

תשובה

שלום

כבר כתבתי כמה פעמים, המצוות בעולם הזה הם הדרך היחידה לזכות בשכר שלהם בעולם הבא. שבת היא הענף של מה שנקרא עולם הבא.

מי שאין לו אחיזה בענף (השבת שהיא מעין עולם הבא) אין מציאות שיהיה לו אחיזה בשורש שזה העולם הבא. הגדר ההלכתי של פרסיה הוא אחד שמחלל שבת גם אם רב או צדיק יהיה מולו הוא לא ירתע וימשיך לחלל.