האם מותר לכתוב פסוקים על אגרטל פרחים?

  • י"ב אב התשע"ח

שאלה

האם מותר לרשום דברי תורה או משפטים מהתורה או מהתנ"ך על כד נוי לפרחים? הבנתי שעל מפות אסור ומגבות כי זה מבזה אבל מה מבזה במפה עם משפטים יפים נגיד מפיות כי מנגבים אבל על מפה מדוע? והאם על כד לפרחים מותר? תודה רבה רבה

תשובה

שלום רב,

אין לכתוב פסוקים על גבי אגרטל פרחים משום שפסוקי התורה עלולים לבוא לידי ביזיון וזלזול. וזהו גם הטעם שאין לכתוב פסוקים על גבי מפות.

מקורות: על פי מה שכתב השלחן ערוך יורה דעה (סימן רפג סעיף ד) שאסור לרקום פסוקים בטלית, וביארו הט"ז (סק"ג) והש"ך (סק"ו) שהוא משום שהטלית היא תשמישי מצווה ולא תשמישי קדושה, ומותר להיכנס בה לבית הכסא, ואיך יביא פסוקי התורה במקום טינופת וזלזול. וסיים הט"ז: ולפי זה בכל מקום שיוכל לבוא לידי זלזול איזה פעם לא יכתוב שם פסוק. וע"ע בספר גנזי הקודש (פרק ז סעיף כו, פרק ט הערה א, ופרק יב סעיף ה).

בברכה,

הלל מאירס